https://www.facebook.com/profile/100063752155567/search/?q=15%20aprilie%202021

În data de 15 aprilie 2021 a fost organizată Masa Rotundă „Acțiunea de politică externă a UE: direcții, realizări și perspective” , în cadrul implementării proiectului Jean Monnet „Diplomația economică a UE ca instrument al acțiunii de politică externă”, la care au participat studenții și masteranzii USM, USEM și ULIM. In calitate de invitați de onoare au participat Excelența Sa, Doamna Daniela MORARI, Ambasador, Șefa Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană și Iulian GROZA, Directorul Executiv al IPRE, expert in politica externă și integrarea europeană. Ambii invitați au analizat cadrul actual de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnificația anului 2021 în elaborarea Agendei de Asociere pentru următorii 7 ani, summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în a doua jumătate a anului. Invitații au încurajat participanții la Masa Rotundă să fie activi și să acceseze proiectele Erasmus+ și Jean Monnet, pentru a beneficia de posibilitățile de a face studii în universitățile din UE, de a studia noi cursuri și de a crea noi parteneriate Interuniversitare. Iulian Groza in special a prezentat evoluția cooperării Republicii Moldova cu UE, caracterizând atît „perioada de succes” a integrării europene a Republicii Moldova, cît și „perioada de condiționalități” aplicate de UE pentru a responsabiliza guvernele Republicii Moldova.

Ambasadorul Daniela Morari a participat la o Masă Rotundă dedicată politicii externe a Uniunii Europene

https://ue.mfa.gov.md/ro/content/ambasadorul-daniela-morari-participat-la-o-mas%C4%83-rotund%C4%83-dedicat%C4%83-politicii-externe-uniunii

Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Ambasadorul Daniela Morari, a participat cu un cuvânt de salut la Masa Rotundă „Acțiunea de politică externă a Uniunii Europene: direcții, realizări și perspective”, organizată în format virtual pe 15 aprilie 2021.

Daniela Morari a salutat participanții la conferință, care a reunit studenți și cadre didactice universitare din Republica Moldova și din România. În intervenția sa, oficialul s-a referit la principalele subiecte de pe agenda actuală a cooperării RM – UE, implementarea Acordului de Asociere, precum și prioritățile Parteneriatului Estic post-2020, în special cu referire la noile oportunități în domeniul educației și cercetării.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul Modulului academic Jean Monnet „Diplomația economică a UE ca instrument al acțiunii de politică externă”, implementat de Universitatea de Stat din Moldova cu sprijinul programului Erasmus+.

Demers 2021

Culegerea_Articole_12.2021_czu

Ordin_Masa rotunda

Agenda_Mesei_Rotunde_15.04_finală

Demers_Masa rotunda

Published joi, 15 aprilie 2021